Успехът не е ключът към щастието. Щастието е ключът към успеха. Ако ти обичаш това което правиш, ти ще успееш. ~Буда

петък, 15 септември 2017 г.

Истини за живота и щастието!

Има няколко важни истини за живота и щастието. Човек трябва да си дава сметка за тях от време на време, а най-добре е да ги приеме веднъж завинаги, което със сигурност ще промени битието му към добро. Ето и шест от тях. 
1. Любовта не е статичен глагол.
В английския език глаголите се делят на динамични и статични в зависимост от значението им. Статични са тези глаголи, които описват състояние на съществуване или психическо състояние, като например „да се чувствам", „да бъда" или „да повярвам" и т. н. Любовта често се класифицира като такъв глагол.
Но всъщност любовта е действие. Тя е динамичен глагол. Любовта е нещо, за което трябва да полагате усилия, за което трябва да се грижите. Човек трябва да се бори за своето собствено щастие, а не да чака всичко на готово.

Още по темата ...
2. Да учите, означава да гледате и да питате.
За да се научите да играете тенис, не е нужно да имате скъпоплатен треньор. Просто си вземете ракета и топки, намерете си партньор и ако сте били достатъчно наблюдателни и знаете правилата на играта – действайте.
Хората в днешно време смятат, че за всяко ново умение трябва да минават на специално обучение и че нищо не могат да научат сами. Според едно скорошно проучване на Университета в Луисвил, човек може да научи нови неща и да ги разбере в детайли много по-бързо, ако е добър наблюдател и слушател при общуването си с други хора. Достатъчно е да гледате работата на експертите и да ги питате за техния опит и много бързо ще се научите да действате като тях и без да ходите на специално обучение.
3. Не се борете за изгубени каузи!
Независимо дали се срещате с изнервени родители, с объркани колеги или с психически неуравновесени непознати на улицата, разберете, че другите човешки същества понякога имат безумно глупави гледни точки, които яростно защитават. По-добре ги изслушайте и после се смейте на глас, вместо да се карате с тях или да им опонирате. Не е ваша работа да се опитвате да промените това, което за тях е неоспорима истина.
4. Когато сте претоварени, просто намалете темпото.
Разберете, че ако се чувствате претоварени, най-доброто нещо, което можете да направите, е да намалите темпото. Това не трябва да ви звучи обезкуражаващо, защото по този начин вие също ще се движите напред, но просто по-бавно. Това е гаранция, че ще стигнете крайната цел, макар и не толкова бързо, колкото ви се иска.
Понякога може да бъде полезно за вас да отложите една своя идея или мечта за известно време, за да можете да я реализирате тогава, когато имате пълния потенциал за това.
5. Не е нужно да отидете на фитнес, за да спортувате.
Много хора се оправдават за това, че не спортуват с липсата на време да идат до фитнес залата. В същото време те могат да имат у дома си пълен набор от тежести, йога постелки, фитнес оборудване, дискове с аеробни упражнения и т. н. и да не ги докосват с месеци. Новината е, че не е нужно да ходите на фитнес, за да спортувате и да държите тялото и духа си във форма. Можете да качвате стълбите в офиса си (ако сте на висок етаж), можете да ходите на работа с колелото, да правите по-дълги и интензивни разходки с кучето си и т. н. Буквално можете да тренирате навсякъде и по всяко време, а не да се самозалъгвате с удобни лъжи и да продължавате със заседналия си начин на живот.
6. Отворете мисълта си за щастието
Дали някога някой ще измисли машина, която ще инвентаризира всичко, което минава през мозъка на човек? Проблемът е, че обикновените хора с типично натоварено ежедневие, се притесняват за толкова много неща, че понякога забравят кои са най-важните от тях. Други хора имат пари и време в изобилие, но не знаят какво да правят с тях, което е нелепо.
Не е нужно непрекъснато да търсите и да се стремите към някаква нова „мистериозна" мечта или цел в живота си. Най-важното е да оценявате нещата, които имате в момента, а не непрекъснато да търсите ключа, който отключва къщата на щастието, докато всъщност изживявате най-щастливите си мигове, без да го осъзнавате.

Няма коментари:

Публикуване на коментар